Heerlijk drie weken ontspannen en genieten en loskomen van het werk. Geen vakliteratuur mee maar heerlijk bladeren in o.a. de Hapinezz en Flow. Kortom lekker mijn accu opladen, inspiratie opdoen en vooral onthaasten.

En wellicht herken je het? Zodra je in een bepaalde modus komt dan krijg je allerlei goede voornemens. Het lijkt op een gegeven moment wel op de jaarwisseling. Iedereen heeft voornemens voor na de vakantie. Gezonder eten, meer sporten etc. etc.

Ik merkte dat ik zelf een lijstje aan het maken was in mijn hoofd:

  1.  bewuster eten;
  2.  ik bepaal, niet mijn telefoon;
  3.  onthaasten;
  4.  dingen met aandacht doen;
  5.  dingen doen die energie geven.

Ik merkte bij mezelf een bepaalde weerstand, dat gaat toch niet lukken en je zit zo weer in je dagelijkse routine. Maar als coach heb ik geleerd om die weerstand te onderzoeken. Conclusie van mijn onderzoek, ik heb zelf de touwtjes in handen dus waarom laat ik het gebeuren?

Daarom wil ik graag mijn tips om mijn vakantievoornemens vast te houden met je delen. Wie weet lukt het hiermee jou ook je voornemens vast te houden?

Mijn tips om vakantievoornemens vast te houden:

Tip 1. blok een aantal uren in je agenda

Voordat je het weet loopt na je vakantie gelijk je agenda vol. Het lijkt na de vakantie wel een marathon om alles af te krijgen. Blok gewoon een aantal uren in je agenda waarin je niks doet maar net als op vakantie even met een afstand naar jezelf en zaken kunt kijken.

Tip 2. maak afspraken met je gezin/partner

Zorg dat je vast leuke activiteiten plant met je gezin/partner voor het weekend. Door vast wat te plannen en te boeken kun je af en toe nog even onthaasten voor de herfstvakantie.

Tip 3. luister naar je lichaam

Neem voldoende tijd voor je dagelijkse routine zoals bijvoorbeeld het ontbijt of lunch. Niet even snel tussen twee afspraken door je boterhammen wegwerken maar gewoon even rustig zitten op een andere locatie dan je werkplek.

Tip 4. deel je voornemens

Het is bewezen dat als je voornemens deelt met je gezin/partner/collega’s dat dit een stok achter de deur is. Hiermee voorkom je dat je snel terugvalt in je oude routines.

Tip 5. vier successen

Lukt het je om één of meerdere voornemens vast te houden vergeet dan vooral niet dit als succes te vieren. Nieuwe routines aanleren is niet eenvoudig, als het je lukt dan is het een feestje waard.

Heb jij goede tips om vakantievoornemens vast te houden? Dan zou ik het leuk vinden als je ze hieronder plaatst.

Wil je mijn blogs volgen? Dat kan met eenvoudig via Bloglovin

Deze website gebruikt functionele en (geanonimiseerde) analytische cookies. Lees de privacy policy voor meer informatie, of klik hieronder op akkoord om alle cookies te accepteren.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welke cookies je wilt toelaten. Klik op 'Opslaan' om je keuze toe te passen.

FunctioneelDeze website gebruikt functionele cookies om deze site goed te laten werken.

AnalytischDeze website gebruikt analytische cookies, zodat we de gebruiksvriendelijkheid kunnen optimaliseren.

Social media

MarketingDeze site gebruikt cookies ten behoeve van e-mail marketing.

OverigOverige cookies.