Mensen houden van routine en daar is helemaal niks mis mee. Maar als routine omslaat in comfort dan is het misschien tijd voor actie?

Maar in actie komen betekent in dit geval uit je comfortzone stappen en dus weg van je eigen vertrouwde routines. Als coach kom ik dit in mijn praktijk vaak tegen. Daarnaast ben ik me maar al te bewust van mijn comfort / eigen routines.

Persoonlijk Groeiplan Comfortzone

De magie waar dingen gebeuren en mensen groeien zit net buiten de comfortzone. En het is soms niet makkelijk geloof me. Maar door te kijken naar je routines kun je wel stapjes zetten.

Laat ik een voorbeeld geven:

Bijeenkomsten met mensen die ik niet ken zijn niet echt mijn ding. Ik vind het lastig om zo maar op mensen af te stappen en een praatje te maken. Wie weet ben ik wel te opdringerig of ben ik totaal niet interessant. Dat zijn twee van de vele gedachtes die door mijn hoofd gaan.

Maar als je als coach wilt coachen dan heb je mensen/teams nodig. En klanten komen vaak niet vanzelf dat vraagt om actie.

Dus stap ik af en toe bewust uit mijn comfortzone en zoek ik naar inspirerende bijeenkomsten. Zo was ik vanmorgen in Utrecht bij een bijeenkomst van CreativeMornings. Inmiddels heeft deze organisatie 151 locaties wereldwijd waar ze gratis creative sessies organiseren. Onder het genot van koffie/thee heb ik kunnen luisteren naar een interessant verhaal van Frank Paats over creativiteit en communicatie.

Het leuke van deze bijeenkomsten is dat het niet draait om het netwerken maar om elkaar te inspireren. Voor en na de presentatie is er, mits je dat wilt, ruimte om kennis te maken met de andere deelnemers.

Op deze manier zet ik stappen buiten mijn comfortzone die voor mij goed voelen. In welke situatie vind jij het lastig om uit je comfortzone te stappen? Ik zou het op prijs stellen als je het hieronder deelt. Mocht dat lastig zijn of wil je een keer sparren over jouw comfortzone dan mag je mij ook mailen op sander@interdum.nl

Deze website gebruikt functionele en (geanonimiseerde) analytische cookies. Lees de privacy policy voor meer informatie, of klik hieronder op akkoord om alle cookies te accepteren.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welke cookies je wilt toelaten. Klik op 'Opslaan' om je keuze toe te passen.

FunctioneelDeze website gebruikt functionele cookies om deze site goed te laten werken.

AnalytischDeze website gebruikt analytische cookies, zodat we de gebruiksvriendelijkheid kunnen optimaliseren.

Social media

MarketingDeze site gebruikt cookies ten behoeve van e-mail marketing.

OverigOverige cookies.